LEXSECURE at National XIX Legal Research Conference

National XIX Legal Research Conference was organised on August 25–27, 2021 in Rovaniemi / online. The LEXSECURE project held a session “Oikeuden rooli huoltovarmuuden turvaamisessa: Kohti kriisipoikkeuksien koordinaatiota globaalien järjestelmäuhkien varalta” (in Finnish) on Thursday the 26th. The session was chaired by Anna Hurmerinta-Haanpää and it consisted of the following presentations shedding light on the different aspects of the project:

  1. Euroopan unionin verotusoikeus ja ylikansallisten kriisien eurooppalainen hallinta, Jussi Jaakkola, University of Turku
  2. Taloudellinen nationalismi, huoltovarmuus vai kestävyys? Ulkomaisten yritysostojen seuranta ja sääntely Pohjoismaissa 1900-2020, Mikko Rajavuori, University of Eastern Finland
  3. Kansainvälinen yksityisoikeus ja yksityinen hallinta ylikansallisten arvoketjujen poikkeusolojen maantieteenä, Jaakko Salminen, Copenhagen Business School / University of Turku; Anna Hurmerinta-Haanpää, University of Turku
  4. Jos maa pettää alta: Globaalien eksistentiaalikriisien tuleva (yksityis)oikeus, Mika Viljanen, University of Turku
  5. Euroopan unionin toimet koronakriisin johdosta – kuinka taltuttaa pandemia sisämarkkinoilla?, Tomi Tuominen, University of Lapland; Kirsi-Maria Halonen, University of Lapland; Mirva Salminen, University of Lapland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: